6 Eylül 2012 Perşembe

Dışarıya Değil İçeriye Göstereceksin O İlgini

Bu Aralar Dinlediğim En Güzel Şarkı

Geçen sene girdiğim stres yetmedi bu senede o strese aynen devam ediyorum. Başarılı olamayacağımı düşünen herkes haklı çıktı. Aslında sadece kendi çaplarında haklılar. Ben çalışmadım. Açıkça söylüyorum da bunu. Daha önce bir iki kez konuştuğum akrabalarımın ortaya çıkıp sınav sonucumu duyduktan sonra sevinçten neredeyse kıçlarına kına yakacak olmaları komik. Beni kendi veletleriyle kıyaslamalarını söylemiyorum bile.
Tabi ki her başarısız öğrenci gibi kendimi düzeltmeye başlayacağım. Millet ders çalışmaya başladı ama ben daha karar alabildim sadece orası da tartışılır. Güzel bi tatil geçirdim. İstanbul , Marmara Ereğlisi , Mersin , Tarsus , Side. Bol bol kafa dinledim. Bütün seneye yetmesini umuyorum bu tatilin. Ama aslında bahsetmek istediğim şey bu değildi.
 Hadi akrabaların , arkadaşların sen başarısız olunca yanında olmazlar ama aile bu konuda her zaman destek olur diye biliyodum. En azından öyle olmasını umuyodum diyeyim. Ama ben yapamayınca herkeste bi bıkmışlık sanki 100 defa girdim bu sikik sınava. Geçen sene okul dershane özel ders hiç biri bir işime yaramadı en iyisi yurda gitmek dedim ve söylediğimde şöyle surat ifadeleriyle karşılaştım ; ' Yav zaten kazanamamışsın daha oyun peşindesin kır dizini otur evinde çalış. ' Ne şimdi bu ? Heves kalır mı sanıyosunuz insanda ?
Herkesin dertlerine önde flama taşıyarak koşan bi annem var. Tamam iyi hoş kadın ama bırak millet ne hali varsa görsün. Yok o hastanede o boşanıyo onun şunu şöyle bunun bunu böyle. Ee nerde kaldı İnci ? Tabi bende üzülüyorum olanlara insanların boşanmaları çocuklarının bir taraflarının hep eksik kalacak olması beni de üzer.  Ama yapma be anne bu sene benim sınav senem ! Ben bunlarla uğraşmak istemiyorum.
Yurda gitmek istediğimi söyledim onlara kalan sadece yurt araştırmak ben bekliyorum ki annem akşamına gelip bana bir kaç yurt önerisi yapsın. Annem gelmiş hayatında sadece bir defa gördüğü bi kız hastanede diye ona üzülüyo. Çevreye duyduğun bu duyarlılığını bende görmek istiyorum artık canım.

Bu olaylardan sonra anladım ki evlatlığım. Olabilir yani. Ama alıyosan bi velet ilgilen diğ mi cağnım ? Haksızsam haksızsın de yani. ( Sen yinede deme de. )
Neyse sonuç olarak ailelere seslenmek istiyorum çocuklarınızın başarılı olduğu ya da olmadığı her zaman yanında olun. Anne baba olmak demek sadece karnını doyurmak , para istediğinde vermek , başına bir şey gelince üzülmek değil. Annem varken mutsuz olduğumda neden başkalarına anlatma ihtiyacı duyayım ? Neden annem beni teselli eden kişi olmasın ki. Sizler robot büyütmüyorsunuz sonuçta duyguları olan hatta her şeye sizden daha fazla üzülecek , sevinecek , tepki gösterecek insanlarız. Anlayışlı olmanızı istemek suç değil diye düşünüyorum.

*Ayyyy bu arada 18 Eylülde doğum günüm vaaar !! :D İtinayla hediye kabul ediliiir ! :P